mr B.Y. (Berna) Eser

adviseur

Sinds mei 2017 ben ik werkzaam bij OPPS. In de afgelopen jaren heb ik veel kennis opgedaan in projectevaluaties en advisering van duurzame bouwprojecten. Het is fascinerend om te zien dat het vaak niet de beschikbare technieken zijn die duurzaamheid bepalen, maar juist de betrokken partijen en de kwaliteit van het proces.

Met de vraag naar meer comfortabele en energiezuinige huisvesting, krijgen partijen in de publiek-private sector steeds meer met complexe bouwopgaven te maken. Dit soort complexe projecten vragen om innovatieve oplossingen en een meer geïntegreerde manier van werken. Binnen OPPS ben ik voornamelijk actief in de projectadvisering en het procesmanagement van (duurzame) huisvestingsopgaven.

Mijn mastersopleiding ‘Environmental Policy & Management’ aan de Universiteit van Utrecht heb ik afgerond in 2012, met een onderzoek naar de succes- en faalfactoren van duurzame stedelijke ontwikkeling. Daarna ben ik een aantal jaar werkzaam geweest bij TNO in een Europees onderzoeksprogramma over eco-innovaties in de bouwsector.

 

roger.toussaint@opps.nl