Vacature: junior adviseur integrale samenwerking in de bouw


“Past deze muts jou ook?” 

Voor ons komende zeer gezellige ski uitje zijn we op zoek naar:

junior adviseur integrale samenwerking in de bouw

Wie ben jij?

Je bent een nieuwsgierige en ondernemende persoonlijkheid en beschikt over uitstekende communicatieve en contactuele vaardigheden. Je bent een teamplayer “plus” met een positieve werkhouding en in staat om je collega’s te motiveren en te inspireren. Je gaat voor je klanten door het vuur. Je wilt je blijven ontwikkelen.

Wat ga je doen?

 • Je gaat je bezig houden met het smeden van samenwerkingsvormen in de utiliteitsbouw.
 • Je werkt daarbij voor (semi) publieke partijen, waaronder Rijksoverheid, gemeente en onderwijsinstellingen, maar ook voor private partijen zoals beleggers, aannemers en architecten.
 • Je bent vooral bezig met aanbesteden en tenderen in de breedste zin van het woord. Je werkzaamheden kunnen gericht zijn op contractkeuze, vormen van samenwerking en aanbestedingsstrategie, maar ook het voorbereiden en uitvoeren van de aanbesteding zelf. Je gaat daarvoor aanbestedingsleidraden opstellen (o.a. selectie- en gunningscriteria, uitvraag van producten en uitwerkings- en realisatieplannen). Je ondersteunt bij de beoordeling van aanbestedingen en eventuele dialooggesprekken met de markt.
 • Je kunt ook de (senior) adviseur ondersteunen bij het opstellen van (prestatiegerichte) programma’s van eisen en/of vraagspecificaties, voor zowel gebouw als exploitatie.
 • Je helpt aannemers en architecten bij het winnen van een tendertraject door plannen van aanpak te schrijven, brainstormsessies of risicoworkshops te organiseren of het proces te managen.
 • Wij richten ons met name op geïntegreerde contracten en zijn experts in de Concurrentiegerichte dialoog. Dat moet je wel aanspreken.
 • Je werkt vanuit Utrecht, met als werkgebied heel Nederland en België.

Wat vragen wij van jou?

 • Een afgeronde opleiding, het liefst op academisch niveau, maar een gedreven hbo’er zien we ook graag.
 • Je bent een starter of hebt maximaal twee jaar werkervaring
 • Je bent resultaat- en doelgericht, een beetje commercieel gevoel kunnen we wel waarderen.
 • Je beschikt bij voorkeur over een specialisme (bijv. juridisch, bouwkundig, economisch of facilitair) dat van meerwaarde is naast je procesmatige kwaliteiten. Maar dat is geen must, Wij hebben of hadden mensen in dienst met Slavische talen of scheikunde als achtergrond.
 • Je hebt affiniteit met nieuwe samenwerkingsvormen en/of geïntegreerde contracten zoals DBFMO en UAV-gc en gaat voor duurzame oplossingen.
 • Je beheerst het Nederlandse uitstekend.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.
 • Je werkt graag samen maar je kunt ook prima in je eentje aan de slag zijn. Je hebt geen bijzondere behoefte aan leiders of managers.
 • Je staat opgewekt in het leven en lacht graag. 

 

Wat bieden wij?

Een klein, maar hecht team met enthousiaste en ondernemende collega’s waarmee je op mooie projecten werkt. Binnen onze open en innovatieve sfeer activeren wij collegialiteit en zelfsturing, vergroten wij vertrouwen, versterken wij eigenaarschap en zetten woorden om in daden. Je persoonlijk ontwikkeling krijgt aandacht middels de TMA-methode waarbij jouw talenten en competenties centraal staan. Natuurlijk zijn een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden bij de functie inbegrepen.

De rol die OPPS in haar projecten vervult is zowel adviserend op inhoud (juridisch, soms technisch, soms financieel) en proces in de aanbesteding. OPPS wil over tien jaar nog steeds koploper zijn in slimme samenwerkingsprojecten in Nederland. Ons geloof in de meerwaarde van samenwerking blijft sterk omdat we een duurzame wereld nastreven. Wij willen een begrip zijn en blijven voor partijen die functioneren op het snijvlak tussen publiek en privaat.

Op onze website vind je een aantal projecten waar wij trots op zijn.

Reageren?

Wil je meer weten over de functie, dan kun je contact opnemen met Math Feijen, telefoon 0618607845. Jouw brief waarin je een goed beeld van jezelf schetst met een cv (bij voorkeur met foto) kun je altijd mailen naar de leukste secretaresse van OPPS: Kim@OPPS.nl.

PS: Het maakt ons helemaal niet uit hoe goed je kunt skiën. Als je er maar lol in hebt. We hebben zelfs een snowboarder in ons team. Onze manier van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.