Adviseur aanbesteding en tenders

Functieomschrijving

Ben jij nieuwsgierig en ambitieus? Wil jij onze klanten helpen bij het vinden van de juiste aanpak en oplossing voor complexe aanbestedingen en tenders? Bij OPPS krijg je de unieke kans om samen met overheden, de beste aannemers en de slimste architecten van Nederland aan de mooiste nieuwbouw en renovatie-/ transformatieopgaven te werken.

Doeltreffend aan beide kanten van de tafel

Als Adviseur aanbestedingen en tenders adviseer je klanten aan beide kanten van de tafel zowel op inhoud (juridisch, technisch, soms financieel) als op samenwerkingsproces voor de realisatie van nieuwbouw en renovatie-/ transformatieopgaven in de utiliteitsbouw (kantoren, scholen, zorgcentra etc.).

Aan de ene kant van de tafel zit je samen met de (semi) publieke partijen waaronder gemeenten en onderwijsinstellingen die een nieuwbouw- of renovatieproject willen laten uitvoeren. Dergelijke projecten moeten conform alle geldende wetten en regels worden aanbesteed en in deze materie zijn zij onvoldoende thuis. Gelukkig ben jij daar om hen te helpen om deze aanbesteding tot in de puntjes op te zetten, uit te werken en te begeleiden tot er partners voor het project zijn geselecteerd.

Aan de andere kant van de tafel is ook een plek voor jou beschikbaar (natuurlijk nooit bij hetzelfde project). Waar overheden projecten aanbesteden, zijn natuurlijk ook commerciële partijen die deze opdrachten en contracten graag willen winnen. Omdat jij alles van aanbestedingen weet ben jij ook dé persoon die aannemers, installateurs en architecten kan ondersteunen bij het winnen van de uitgeschreven tenders. 

Wat ga je dagelijks doen?

 • Jij bepaalt de spelregels en begeleidt de verschillende partijen in de uitvoering van het aanbestedingsproject;
 • Je verdiept je in de doelen van de opdrachtgever en gaat aanbestedingsleidraden opstellen (o.a. selectie- en gunningscriteria, uitvraag van producten en uitwerkings- en realisatieplannen);
 • Je bedenkt winnende projectstrategieën en helpt aannemers, installateurs en architecten bij het winnen van een tendertraject door plannen van aanpak te schrijven, brainstormsessies of risicoworkshops te organiseren of het proces te managen.
 • Jij smeedt samenwerkingsvormen en begeleidt vervolgens het aanbestedingsproject in de breedste zin van het woord. Weet jij aan beide kanten van de tafel te scoren?
 
 

Waarom zou je bij OPPS willen werken?

Bij OPPS werk je aan de meest veelzijdige projecten zoals stadskantoren, sportcomplexen, scholen, culturele centra, gevangenissen en dergelijke maar ook aan verschillende gebiedsontwikkelingen. Je krijgt de kans om aan de meest complexe projecten te werken en zit aan tafel met de meest intelligente mensen uit het vakgebied. Je werkt in een klein maar hecht team. Wij hebben een open, collegiale sfeer en stimuleren zelfsturing. Wij geven jou het vertrouwen en versterken eigenaarschap zodat jij de impact kan maken die jij wilt.

Vanzelfsprekend horen daar ook uitstekende arbeidsvoorwaarden bij:

 • Een goed salaris van € 3.628 tot € 5.822 bruto per maand afhankelijk van kennis en ervaring;
 • 29 vakantiedagen;
 • Een jaarcontract, bij goed functioneren een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een auto van de zaak;
 • Een studieregeling;
 • Deelname aan pensioenvoorziening;
 • Ons kantoor in Houten als basis met daar omheen voldoende ruimte voor flexibel en thuiswerken.
 

Wij houden van zelfstandigheid en helpen je maar al te graag die te ontwikkelen. Stel jij de juiste vragen? Dan zorgen wij dat jij jouw kennis en vaardigheden in een sneltreinvaart op een hoog niveau brengt!

Vereisten

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij vinden wíe je bent belangrijker dan wát je bent. Jij typeert jezelf als nieuwsgierig en analytisch. Door grondig onderzoek weet jij precies hoe zaken ingekaderd moeten worden. Je staat opgewekt in het leven en lacht graag. Je beschikt over uitstekende communicatieve en contactuele vaardigheden. Je bent een teamplayer met een positieve werkhouding en in staat om je collega’s te motiveren en te inspireren. Je gaat voor je klanten door het vuur.

Je bent van harte welkom om te reageren als je beschikt over:

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Ervaring met het opstellen van strategische adviesdocumenten, projectplannen en het werken in externe projectteams;
 • Je hebt affiniteit met:
 • Het aansturen en adviseren van organisaties;
 • Het definiëren van bouwopgaven (ambitiedocument, programma van eisen, vraagspecificatie, werkplekconcept etc.);
 • De diverse project specificaties van vastgoed opgaven (definitie – ontwerp- realisatie);
 • Je vindt het leuk om te netwerken en je bent in staat om klanten aan je te binden;
 • Je bent in bezit van Rijbewijs B.

Jij bent op je best als je je tanden kunt zetten in ingewikkelde contracten en aanbestedingsrechtelijke vraagstukken, maar daarnaast vind je het ook leuk om inhoudelijk met het vakgebied ‘utiliteitsbouw’ bezig te zijn waarbij duurzaamheid een steeds belangrijke rol zal gaan spelen.

Reageren?

OPPS wil over 10 jaar nog steeds koploper zijn in slimme samenwerkingsvormen en geslaagde projecten in de gebouwde omgeving. Wil jij deel uitmaken van ons succesvolle team? Solliciteer dan door op onderstaande button te klikken. Voor meer info kun je contact opnemen met Martijn Zuurveld via 06-53 81 92 48, of martijn.zuurveld@opps.nl.

Niet de grootste, wel de beste

OPPS is koploper binnen ons vakgebied en geeft vraaggerichte adviezen op juridisch, technisch inhoudelijk en financieel gebied, op planvorming en op procesmatige aanpak van complexe vastgoedprojecten en gebiedsontwikkelingen. Daarnaast biedt OPPS begeleiding in de verschillende fasen van het proces, vanaf initiatiefvorming, via voorbereiding, aanbesteding, realisatie tot en met de inrichting van de exploitatie van een object. OPPS steekt energie in de ontwikkeling, verspreiding en concrete toepassing van kennis over PPS, vastgoed-en gebiedsontwikkelingsvraagstukken.

Details

Nederland, Utrecht, Houten, Het Kant 3
€ 3.624 – € 5.822 per month

*Vereist

Deel deze vacature

LinkedIn